maandag 24 december 2018

De caravanboat


De caravanboat
We hadden al gehoord van een camper die kan drijven, maar nu is er dan ook de Caravanboat. Deze heeft 15pk, waarmee je lekker kunt dobberen op de wateren van Nederland. Met een trailer onder de Caravanboat biedt deze ook de mogelijkheid op een camping te staan.

Uitwijken naar het water

Kamperen is tegenwoordig enorm populair. Meestal zijn de mooie plekjes aan het water als eerst bezet. Dan is de Caravanboat een mooie uitkomt, want hiermee zit je op het water. Het ontwerp komt van het Duitse bedrijf Deutsche Composite GmbH, wat al 10 jaar boten bouwt en nu dus de Caravanboat heeft uitgevonden. De Caravanboat past op een twee-assige aanhanger en is daarmee 9 meter lang en 2,5 meter breed, er kan dus makkelijk mee over de weg worden gereden.
De ingang bevindt zich aan de voorkant, dit is namelijk een driedelig panoramaraam met een vleugeldeur. Bovenop de Caravanboat bevindt zich een terras, die voor de helft overdekt is. Deze overkapping kan ook gebruikt worden als zonnedek.
Voor het besturen van de Caravanboat is geen vaarbewijs nodig (tot 15 pk), ben je wel in het bezit van een vaarbewijs dan mag je een motor tot 50 pk aan de Caravanboat hangen. Je bent dus met of zonder vaarbewijs de kapitein van jouw Caravanboat.


Interieur
Het interieur bestaat uit twee enkele bedden (190 x 80 en 200 x 80 cm). Daarnaast kan er van de zithoek een bed worden gemaakt (100 x 200 cm). Deze ruimtes worden afgescheiden met een deur. In de keuken vind je onder andere een magnetron en een koelkast en in het midden van de Caravanboat vind je opbergruimte. De stuurhut bevindt zich tussen de keuken en de slaapkamer, via camera’s is er goed zicht rondom de Caravanboat.
Er is - als bij een gewone caravan – een stroomaansluiting aan de buitenkant. Verder bevindt zich aan boord een vers watertank met een inhoud van 60 liter. Verwarming werkt op benzine. Door isolatie van de wanden en het dak en een goede bodem, is de Caravanboat zelfs wintervast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten