woensdag 13 februari 2019

Kamperen anno 2019


Het begrip kamperen zal in de loop van de tijd niet veel veranderen, maar er zijn wel onderdelen van het kamperen die veranderen. Zo wordt het kamperen steeds luxer en hoeven kampeerders steeds minder mee te nemen. Deze trend heeft ook een tegenreactie uitgelokt, namelijk ‘back to basic’ kamperen. Dit zijn trends die terug zullen komen in 2019, net als de volgende ontwikkelingen.

                                                                      Glamping
De laatste jaren zet deze ontwikkeling steeds meer door. Dit is een vorm van kamperen, waarbij alles op de bestemming aanwezig is en de gast zelf niks meer mee hoeft te nemen. Een voorbeeld van glamping is: volledig opgezette tenten waar alle benodigde voorzieningen in zitten of een chalet die volledig is uitgerust. Er zullen steeds meer gedeeltes op campings komen, die gericht zijn op glamping.

Duurzaam kamperen
Het milieu wordt steeds belangrijker, ook tijdens de vakantie. Hierbij denken campings aan: waterbesparende douches, weinig elektriciteit en autovrije campings. Sommige campings kiezen zelfs voor zowel een autovrije camping als geen parkeerplaats.

Bushcraften
Deze trend is een duidelijke reactie op de trend glamping. Mensen die bushcraften gebruiken alles wat in de natuur te vinden is. Zo maken deze mensen eigen shelters of hutten en koken ze niet op een gasstelletje, maar ze maken en kampvuur en koken daarop. Deze trend lijkt veel op ‘back tot basic’. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de natuur en zo weinig mogelijk van elektriciteit en andere luxe. Mensen beleven hoe er vroeger werd gekampeerd, waardoor er aan hele andere dingen wordt gedacht dan het opladen van de telefoon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten